Задържаха 14-годишен и негов съучастник за кражби в Стара Загора
Задържаха 14-годишен и негов съучастник за кражби в Стара Загора / netinfo
Полицията задържа 14-годишно момче и съучастника му заради серия от кражби, извършвани през последните дни в Стара Загора.

В събота сутринта 21-годишен старозагорец е нападнат в градинка в квартал "Три чучура" от двама мъже, които след заплаха с оръжие са му взели мобилния телефон и са го били.

Пострадалият е потърсил помощ от таксиметров шофьор, който се е обадил в полицията. Изпратеният полицейски екип е заловил в съседния квартал “Железник” единия от извършителите – 14-годишно момче от ямболското село Окоп. По-късно в неговата квартира е задържан и съучастникът му – 20-годишен мъж от Бургас, който при арестуването е бил въоръжен. След това от него е иззет газов пистолет, с който той е заплашвал жертвите.

В хода на разследването е установено, че между 1 и 3 февруари тази година двамата са извършили общо пет грабежа в града. След като са заплашвали жертвите с пистолет и са им нанасяли жесток побой, те са им отмъквали портфейли, пари и мобилни телефони, а личните документи са захвърляли в отводнителни шахти в района на нападенията.

По-голямата част от откраднатото е върнато на собствениците, с изключение на един мобилен телефон, който грабителите вече са продали. Разследването продължава. Образувано е бързо производство за престъпление по член 199, ал.1, т.2 от Наказателния кодекс, за което законът предвижда наказание от 5 до 15 години затвор.

Други новини от Стара Загора