За пореден път ДПС спечели изборите, обяви Местан
За пореден път ДПС спечели изборите, обяви Местан / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
ДПС не губи, а за пореден път печели изборите, обяви Лютви Местан
46606
ДПС не губи, а за пореден път печели изборите, обяви Лютви Местан
  • ДПС не губи, а за пореден път печели изборите, обяви Лютви Местан

ДПС няма претенции да бъде възприемано като незаобиколим фактор в политиката, но то е необходимият фактор, това заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан в декларация от името на движението, която прочете от парламентарната трибуна.

По думите му, местният вот е погребал мита, че автобуси отвън печелят за ДПС кмета на Кърджали. Той оцени проведените избори като най-лошо и преднамерено организираните през последните 20 години.

"ДПС не губи, а за пореден път печели изборите. Не знам кои две партии са останали след този вот, но ако някой си е правил сметки за края на ДПС, то това наистина са сметки, правени, без да се отчита волята на нашите избиратели, а тя е категорична и отрежда на ДПС устойчива и необходима за българската демокрация политическа сила - със спечелените 37 кметове на общини, близо 800 общински съветници, 658 кметове на кметства или всеки трети кмет на кметства в България е избран с листата на ДПС", каза още Местан.

"Управляващата партия постигна резултат, който ги натоварва с още по-голяма политическа отговорност. България помни далеч по-гръмки победи на политически сили, които днес или ги няма в българския парламент, или са представени скромно. Не ви пожелаваме такава участ, колеги от ГЕРБ, защото дали тя ще ви сполети, или не, не е въпрос на пожелания", посочи зам.-председателят на ДПС. Според Лютви Местан политиката има своя вътрешна логика, "не рядко твърде жестока, която отсява трайното от случайно".

За пореден път ДПС спечели изборите обяви Местан
netinfo