Времето на 8 февруари: Мъгливо, но топло за сезона
Времето на 8 февруари: Мъгливо, но топло за сезона / снимка: DarikNews.bg, архив

Прогноза за 8 февруари, събота

През нощта отново на места в Дунавската равнина ще има мъгла или ниска облачност. В събота мъглите ще се задържат до следобедните часове. От запад облачността ще се увеличи и ще е предимно висока и средна. Привечер и през нощта срещу неделя на отделни места в западните райони ще превали слаб дъжд.

Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще бъде слаб, в източните райони до умерен. Минималните температури в повечето места ще са между минус 5 и 0 градуса, максималните - между 7 и 12 градуса, в районите с трайна мъгла около нулата.

Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна след обяд над масивите в Западна България. Почти без валежи. Вятърът ще е от югозапад, предимно умерен. Температурите ще се повишат и максималните стойности на 1200 м ще достигнат около 9 градуса, на 2000 м - около 3 градуса.

Отлични са условията за ски в Пампорово, скиорите се радват на достатъчно сняг и много слънце по пистите, съобщиха от Планинската спасителна служба. Температурата в курорта са положителни, а снежната покривка на връх Снежанка е 70 см.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна след обяд. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 10 - 12 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 3 - 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

В неделя ще духа слаб, в източните райони до умерен югозападен вятър и ще бъде още малко по-топло - в повечето места минималните температури ще са над нулата, а дневните - между 10 и 15 градуса. Облачността ще бъде предимно значителна, на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. През нощта срещу понеделник на места от запад на изток ще превали, а вятърът за кратко ще се ориентира от запад-северозапад.

Впоследствие облачността ще се разкъса и бързо ще намалее - през втората половина на деня над Западна България времето ще е слънчево. По поречието на Дунав и през двата дни ще се задържа ниска облачност или мъгла и ще остава доста по-студено.