Времето на 13 февруари: Предупреждават за валежи от дъжд
Времето на 13 февруари: Предупреждават за валежи от дъжд / снимка: БГНЕС, архив

Прогноза за 13 февруари, четвъртък

През нощта над страната ще бъде предимно облачно и на много места в Западна и Централна България ще превалява дъжд. В Източна България ще продължи да духа до умерен южен вятър, но в северозападните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат предимно между 4° и 9°, в София - около 5°.

В четвъртък превалявания ще има, главно в югоизточната половина от страната, а от северозапад облачността ще започне да намалява. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, като по добре изразен ще бъде в Дунавската равнина. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София - 11°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за февруари и ще остане почти без промяна.

Над планините ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Облачността ще е по-често значителна и ще има превалявания от дъжд, над 1500-1600 м - от сняг. Максималната температура на 1200 м ще достигне около 6°, на 2000 м - 1°.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, но главно по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. Максималните температури ще са между 11° и 15°. Температурата на морската вода е 5°-6°, вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.