България Финландия
България Финландия / БГНЕС
Националният отбор на България по волейбол победи Финландия с 3:0 гейма /25:21, 25:19, 25:22/ в първия си мач от Световното първенство, съобщава gong.bg.

Повече от 4500 зрители подкрепиха българските волейболисти в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна. Там родните национали ще играят мачовете си от първата фаза на шампионата, на който България е домакин съвместно с Италия. Следващият мач на националите водени от Пламен Константинов е срещу Иран на 13-и септември.

България Финландия
БГНЕС

България показа стабилна игра срещу Финландия и държеше контрола върху целия мач. Националите взеха крехка преднина в средата на първия гейм и постепенно дръпнаха с 19:16, след което спечелиха с 25:21.

България Финландия
БГНЕС

Последва още по-убедителен втори гейм. Авансът на България стигна до 16:11 и 19:13, като до края на втората част нашите нямаха проблеми да задържат преднината си и след 25:19 да поведат с 2:0 гейма.

България Финландия
БГНЕС

В третата част волейболистите ни също не допуснаха разколебаване, поведоха с 14:11 и 16:13.

България Финландия
БГНЕС

Финландците така и не успяха да затруднят сериозно домакините в зала "Конгресна" и така България стигна до 25:22 точки и превърна доминацията си в победа с 3:0 гейма.

България Финландия
БГНЕС

Как протече двубоят вижте в gong.bg

Още спортни новини четете в gong.bg
gong.bg