Министерството на отбраната и авиобазата "Граф Игнатиево" организират дарителска кампания в подкрепа на семейството на капитан Петър Димитров от изтребителната авиационна ескадрила на авиобазата, съобщиха от военното ведомство.
 
Към нея са се присъединили военнослужещи от ВВС. В момента се извършва ремонт на ведомствено жилище в района на авиобазата, за да може в петък многодетното семейство на офицера да се настани. Военнослужещи събират и доброволни финансови средства, за да подпомогнат младите хора в този труден момент, се посочва в съобщението. С лични средства днес в дарителската кампания са се включили министърът на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-министрите на отбраната Атанас Запрянов и Анатолий Великов и членовете на политическия кабинет.

Семейство, очакващо третото си дете, остана без дом след пожар (ВИДЕО)
 
Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, заместник-началниците на отбраната - вицеадмирал Емил Ефтимов и генерал-лейтенант Димитър Илиев, и постоянният секретар на отбраната Антон Ластарджиев също са дарили средства за кампанията.
 
Семейството на младия пилот капитан Петър Димитров е останало без дом, след като пожар е унищожил къщата и цялото им имущество в с. Брестник, община Родопи, на 24 февруари 2019 година. Младото семейство има две малки деца - дъщеря на 10 г., момиченце на година и половина, и очаква раждането на третото си дете през март.

Освен личните си документи двамата родители не са успели да спасят нищо от вещите в горящата къща.

Набират средства за младо семейство, останало без дом след пожар (СНИМКИ)
 
От МО се обръщат с призив към всички военнослужещи и граждани да се включат в дарителската кампани
я в помощ на семейство Димитрови.
 
Финансовите средства могат да бъдат изпращани в следната банкова сметка в:

Уникредит Булбанк на името на Констатина Емилова Димитрова:
 
IBAN: BG05UNCR70001520697983
 
BIC UNCRBGSF