Водят принудително свидетели по делото срещу Анелия Цветкова
Водят принудително свидетели по делото срещу Анелия Цветкова / снимкa: БГНЕС

Двама свидетели ще бъдат доведени принудително, за да дадат показания по делото срещу бившия председател на варненския административен съд Анелия Цветкова. Това са строителният предприемач Стефан Стефанов и синът му Георги. На днешното заседание двамата ключови свидетели бяха нередовно призовани и не се явиха. За да даде показания пред съда, не дойде и собственикът на футболен клуб Литекс Гриша Ганчев, също свидетел по делото.

Цветкова беше задържана с 10 хиляди лева подкуп на 17 юли 2008-ма година в заведение във Варна. Според прокуратурата тя е поискала общо 90 хиляди лева за решаването на четири фирмени дела в полза на Стефан Стефанов и синът му.

Самият предприемач посочи в показанията си, че Цветкова е искала част от парите предварително. Той първоначално се съгласил да плати подкупа и да участва в корупционната схема, но в последствие решил да подаде сигнал в ДАНС. След проверка в дома на Цветкова бяха намерени и други пари, за които съдийката обясни, че е взела назаем от Гриша Ганчев.