Нов скандал се разрази в парламента - втори само в рамките на днешния ден. Този път от парламентарната трибуна си размениха остри реплики депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев и бившият вътрешен министър Бойко Рашков заради „Джемкорп“. Малко преди това народните представители приеха доклада на Временната комисия.

„Засегнат съм, че шарлатани стоят в тази зала. Когато ми излиза на трибуната някой и ми говори кои бил русофили и с кого и как били сътрудничили, ще кажа само една извадка от Търговския регистър", заяви от трибуната Георг Георгиев и допълни: "Господин Рашков, по-известен като чадърът на правителството "Петков", може да ме опровергае, ако не съм прав". 

Сред изредените имена беше това на Настимир Ананиев от "Продължаваме Промяната". "Кой ли сътрудничил с Руската федерация сега", попита Георгиев. 

Георг Георгиев
Георги Димитров

"Искам от тази трибуна да излезе един почтен, но много имотен човек, който пазеше и беше чадър на правителството Петков-Василев и да опровергае кой има връзки с руски граждани, кой има връзка с Руската федерация и кой по какъв начин си е правил парите. Нека се чува това от трибуната“, каза Георг Георгев и посочи, че „Джемкорп“ е еманация на безобразието, корупцията и измамата.

„Джемкорп е най-тежката корупционна далавера, направена от тези хора, пазени от един бивш комунистически следовател хора“, допълни Георгиев.

Бойко Рашков
Георги Димитров

Бойко Рашков
Георги Димитров

Не закъсня отговорът и на Бойко Рашков.

„Господин председател, дистанцирайте се от своята група“, обърна се той към Росен Желязков и продължи: „и когато някой излиза тук и резили парламента, използвайки обидни изрази по отношение на колеги, бъдете така добър да му изключите поне микрофона, ако не го изгоните, защото такива хора не трябва да стъпват тук“.

"Първо, никога не съм бил чадър на който и да е било. Второ, тъй като не е в моя манталитет да бъда чадър на който и да е, затова на който и да е не съм целувал ръка, нито пък нещо друго. И тъй като не съм бил чадър на никой, съжалявам само, че нямах време да бъда още по-голяма градушка срещу вашия лидер от ГЕРБ", посочи още Рашков. 

След това Георг Георгиев отново се върна на парламентарната трибуна и му отговори: „Знаете ли на кого сте целували ръка - на тези, които казаха на хората, че е време танковете да дойдат. Целувахте ръка на тези, които съсипаха тази държава. На тези, които докараха България до най-тежката и дълбока криза. Наздраве! Пийнете си, г-н Рашков. Целувахте ръка на тези, които направиха така, че държавата ни в момента да е един разсипан двор, в който се арестуват невинни хора. Вие - червеният комунистически следовател, вие - комунистът, направихте, така че държавата да прилича на това, на което сте свикнали - на един комунистически разграден двор. Вие сте човекът, който целуна ръка и на мафията, снимките ги има. Снимките, на които вие сте заедно с мафията”, каза той.

След разменените реплики председателстващият Народното събрание Росен Желязков даде десет минути почивка, в която всички да се успокоят и обстановката в залата да се нормализира. 

парламент народно събрание
Георги Димитров