Двамата остават зад решетките
Близнаците от Цалапица остават в ареста и делото срещу тях няма да протече по съркатената процедура, стана ясно по време на съдебното заседание на пловдивския съд.

Валентин и Борислав Динкови са обвинени в лично укривателство и подпомагане на Рантел Бизюрев, обвинен в убийството на 24-годишния Димитър Малинов.

Майката на Митко: Ще протестираме до дупка, ако пуснат близнаците от ареста (ВИДЕО)
 

Цалапица дело близнаци убийство Димитър Малинов
БТА


Магистратите решиха делото да се гледа по общия ред, а не както искаше адвокатът на братята по съкратената процедура. Така след екстрадицията от Дания Бизюрев ще може да бъде разпитан като свидетел по делото на близнаците. Той беше арестуван в края на ноември миналата година след четиримесечно издирване, а миналата седмица бе върнат у нас.
 


Димитър Малинов беше убит през юли миналата година, като според прокуратурата братята Динкови са помогнали на Рангел Бизюрев да зарови тялото на Митко. Самият той отрича някой от близнаците да е удрял жертвата и по време на всичките си разпити поддържа версията, че по време на боя е бил с Борислав Динков, който обаче само е стоял встрани.

Бизюрев твърди, че е нанесъл четири удара на убитото момче, но само в тялото.
 

Цалапица дело близнаци убийство Димитър Малинов
БТА


Рангел Бизюрев остава в ареста, шокиращи разкрития около убийството на Митко от Цалапица (СНИМКИ)

Близките на жертвата обаче имат друга версия. Майката на Митко смята, че пряко в побоя е участвал и единият близнак - Борислав, който е тренирал бокс любителски.

При довеждането на близнаците в залата коридорът на съдебната палата избухна от викове "Убийци", а отвеждането им от съде премина под скандирания "Гробари".

"Те хвърлят цялата вина върху Рангел. Три пъти си сменят показанията", заяви майката на убитото момче Атанаска Бакалова и попита защо Рангел не е разпитан все още от криминолози и психолози.




Какво твърди Рангел Бизюрев

По време на разпитите обвиненият в убийството на Митко обяснил, че в нощта на 20 юли е поискал да се види с Димитър, тъй като е чул, че предния ден Малинов е отправил обиди по негов адрес.
 

Цалапица дело близнаци убийство Димитър Малинов
БТА

На срещата е бил и единият от близнаците Динкови - Борислав. Бизюрев твърди пред разследващите, че е нанесъл четири удара в торса на Димитър Малинов, но не и по лицето, а близнаците не са участвали в боя. В същото време трети свидетел твърди, че е имало и два удара в областта на главата.

"Как Митко има изкъртени зъби и как се закопа, какъв инцидент е това", коментира майката на Митко Атанаска Бакалова. Според жената и други младежи в селото знаят какво се е случило във фаталната нощ, но крият.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня