Варненци отново протестираха срещу уличните дупки
Варненци отново протестираха срещу уличните дупки / снимка: DarikNews

Около 400 варненци се събраха пред сградата на Община Варна, за да изразят недоволството си от състоянието на варненските улици. Протестът започна с автопоход от паркинга на магазин Метро. Колоната премина покрай летище Варна и стигна пред общината.

Основните искания на организаторите - "Гражданска инициатива против дупките" продължават да са конкретен план, срокове и мерки за решаване на проблема с дупките и пътната настилка, както и редовен публичен отчет за похарчените пари за ремонт на улиците.

Вече е изпълнено настояването на представители на организацията да видят договорите с фирмите - изпълнители на уличните ремонти. Те все още не са огласени, тъй като от инициативния комитет не са знаели дали имат право да ги обнародват, посочи един от организаторите на протеста Кремена Костадинова. Тя разкри още, че когато има готовност, самите протестиращи ще потърсят среща с кмета Кирил Йорданов.

В знак на несъгласие с вида на варненските пътища протестиращите варненци издигнаха "Паметник на глупостта" от гуми и запълниха символично дупка с асфалт.

По време на инициативата течеше и подписка срещу бездействието на кметската администрация по проблема с уличните дупки. За по-малко от 15 минути подписа си в нея сложиха над 70 души.

Други новини от Варна