Ванко 1 не печелел от рапа
Ванко 1 не печелел от рапа / снимка: БГНЕС

Ванко 1 не е имал приходи като рап-певец според подадените от него данъчни декларации. Това заяви представителят на комисията “Кушлев” Слави Динев след края на заседанието на Пловдивския окръжен съд за конфискация на имуществото на рапъра. Иван Главчев и съпругата му Диана не са декларирали почти никакви доходи.

Нивите на тъста и тъщата на Ванко 1 в първомайското село Искра, с дохода от които защитата твърди, че е купена къщата в с. Ягодово на името на първородния син на рапъра, са били изоставени. Земеделската земя, която е била в съсобственост с други наследници, е дадена под аренда с два официални договора срещу 100 кг жито годишно. „Нивите й не биха могли да реализират печалба от 10 000 долара”, обясни Слави Динев.

Той потвърди, че бабата на Ванко 1 Цонка Главчева наистина е работила в кооперация “Селска забрадка”. От комисията “Кушлев” обаче оспориха, че по времето на социализма е било възможно бабата да спести от заплати пари, които след няколко инфлационни вълни и деноминация да са запазили стойността си. На предишното заседание по делото 88-годишната пенсионерка заяви, че през 2001 година тя е дала на внука си 45 000 лева да си купи Мерцедес.

Съдът назначи двама експерти, които до следващото заседание трябва да представят съдебно-счетоводна експертиза, която да изчисли приходите и разходите на фамилията. Следващото заседание ще бъде на 26 септември. Днешното бе отложено заради неявяване на адвоката на Ванко 1, който е претърпял операция на ахилеса.

Иван Главчев излежа присъда от 4 години и 6 месеца затвор и плати глоба 4500 лева за доказано обвинение в сводничество и трафик на жени.

Други новини от Пловдив