/ БГНЕС
В София работят над 700 000 души. Това каза главният изпълнителен директор на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ) Владимир Данаилов на семинара за проект за бюджет на Столична община за 2019 година в Правец.
 
Владимир Данаилов допълни, че работната сила в София е млада и високообразована. Освен това 21,6 процента от работната сила на България е съсредоточена в София. Работещите в столицата произвеждат 40 на сто от брутния вътрешен продукт на страната. Годишният ръст на БВП в София е около 5 процента.
 
"През 2018 година имаме рекордно нисък процент на безработица", добави Владимир Данаилов.
 
Една шеста от цялото производство в България се произвежда в София, заяви главният изпълнителен директор на СОАПИ. 52 процента от чуждите преки инвестиции в България се инвестират в българската столица. В София се произвежда и 1/3 от износа на България, съобщи Владимир Данаилов, цитирайки данни от 2017 г.
 
Данните от 2017 г. показват, че в София живеят 1,3 млн. души (от общо 7,1 млн. души в България), посочи Данаилов. Българската столица е сред шестте области с ръст на населението, заяви още главният изпълнителен директор на СОАПИ.
БТА