В Рибново се усещало напрежение след твърденията на Янев
В Рибново се усещало напрежение след твърденията на Янев / DarikNews

Учениците и учителите в СОУ "Йордан Йовков" в село Рибново са подложени на стрес отново – месец след като в съседното село Осиково баща закла двете си деца Еди и Иво. Това заяви пред Дарик директорът на учебното заведение Феим Исса.

 

8-годишният Еди бе ученик в същото училище. По думите на директора тъкмо след като учениците са преодолели радялата си с него, сега отново са подложени на изпитание – този път на етническа основа.

 

Според Феим Исса обстановката в Рибново се е нажежила след като депутатът и лидер на „Ред, законност, справедливост” Яне Янев обяви публично, че в селото се насажда радикален ислямизъм: „Учебният процес засега протича нормално, не е нарушен, но не мога да отрека, че всички се намират под психическо напрежение”.

 

Учениците отрекоха да им се налага с какво да се обличат в училище. Те заявиха и с категоричност, че часовете по религия се провеждат на български език. 20 паралелки от общо 24 изучават ЗИП Вероучение всяка седмица по един час при преподавателя по религия Мурад Бушнак.