В община Ловеч няма ток в седем населени места
В община Ловеч няма ток в седем населени места / снимка: БГНЕС

В община Ловеч в момента няма ток в седем населени места. От ЧЕЗ са уверили, че до края на деня електрозахранването ще бъде възстановено, заяви кметът на общината Минчо Казанджиев. По думите му няма проблем с доставянето на хранителни продукти и всички пътищата са проходими.

Той добави, че единствено тази сутрин е имало проблем с доставката на хранителни продукти в Дома за възрастни хора „Върбовка” край Ловеч заради закъсал автомобил. В последствие е бил изтеглен и храната доставена. Детската градина в село Радювене днес е затворена, тъй като паднало дърво е прекъснало електропровод и селото е без ток.

Казанджиев заяви още, че лисата на електрозахранване в момента е най-големият проблем. Авариите в електропреносната мрежа основно са от прекъснати електропроводи от паднали дървета и клони, заради неизпадалите от тях листа и обилния сняг.

Затова кметът ще изиска да се направи регистър на всички дървета и експерти да решат на кои и по какъв начин да им бъдат променени короните. Въпросът за необходимостта от кастрене на дърветата ще бъде дискутиран на широко обществено обсъждане.

В Ловешка област през почивните дни са подадени над сто сигнала за паднали дървета и клони, съобщиха от областната дирекция на МВР.