В НС събраха подписи за създаване на анкетна комисия за скандала „Овчаров-Александров”
В НС събраха подписи за създаване на анкетна комисия за скандала „Овчаров-Александров” / netinfo

Опозицията събра нужните 48 подписа под искането за създаване на временна анкетна комисия по скандала „Александров-Овчаров”. Очаква се до края на деня да започнат и консултации за вот на недоверие срещу кабинета.

И днес от ДСБ дадоха знак, че нямат намерение да подкрепят ОДС в искането им за вот на недоверие към правителството заради корупционния скандал. Няма по-голям вот на недоверие от вота на 20 май, заявиха тъмносините. БНС ще обсъжда позицията си по вота на заседание на групата, тъй като партиите в БНС имат различни позиции за това дали да се иска или не вот на недоверие на кабинета.

От „Атака”, които да момента не подкрепяха идеята за вот на недоверие, заявиха, че ако в хода на консултациите между партиите от опозицията има единна позиция, те са склонни да ревизират решението си и да подкрепят подписка за вот. Предстои внасянето в деловодството на другата подписка – за създаването на временна анкетна комисия – искане, което трябва да бъде обсъдено и в пленарна зала.

По-рано днес лидерът на „Атака” Волен Сидеров поиска в Народното събрание да бъдат изслушани всички лица, които са замесени в скандала, както и главния прокурор Борис Велчев и наблюдаващият прокурор по делото „Топлофикация”.