Убийството край Свищов - заради тайно изпито вино
Убийството край Свищов - заради тайно изпито вино / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Разкрит е извършителят на убийството на 60-годишен мъж във вилната зона на Свищов, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Сигналът за престъплението в местността "Драчево бърдо" бе подаден на 3 януари. Тогава във вилен имот бе намерен труп на мъж от Свищов с прободни рани в гърдите и корема.

Разследването, в което са се включили и психолози от Института по психология на МВР, и направените експертизи са показали, че извършител на убийството е 61-годишен мъж от Свищов. Той е живеел в имота заедно с майка си, а убитият е работил в стопанския им двор.

По предварителна информация кървавата разправа е предизвикана от изпито вино. Стопанинът си направил домашно вино, което държал в избено помещение. Убитият обаче влизал и тайно си пийвал, което в крайна сметка не останало незабелязано и довело да саморазправата.

61-годишният извършител има една криминална и една съдебна регистрация за шофиране в нетрезво състояние. Наложена му е мярка "задържане под стража" от Великотърновския окръжен съд.

Други новини от Велико Търново