Тройната коалиция била в един от най-трудните си периоди
Тройната коалиция била в един от най-трудните си периоди / снимкa: Sofia Photo Agency

Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски призна, че тройната коалиция се намира в един от най-трудните си периоди. Той и заместник-председателят на ДПС Лютфи Местан разкритикуваха поведението на опозицията: Ето какво още казаха Сакскобургготски и Местан:

„Първата и последната година от един мандат са по-трудни и ние сме в такъв период. Очакванията на обществото са все по-големи, критиките на опозицията са все по-агресивни. Трябва само енергията на трите партии да се насочи към нашия дневен ред, към това, което сме набелязали заедно от самото начало въпреки упоритостта на определени кръгове да пропиляват обществената енергия в непотребни скандали и противопоставяния”, отбеляза още лидерът на НДВС.

„Сигурен съм, че нашиете сънародници ще оценят това, когато му дойде времето. Тогава и ще отсеят истинската работа за страната ни от популизма и демагогията”, подчерта той.

„Да се осигури живот на мита, че БСП не е в състояние да завършва пълен управленски мандат, но мандатът ще бъде не само пълен, но и успешен. Все още няма съдържателна алтернатива на тройната коалиция. Не е алтернатива разрастващият се популизъм в двете му редакции – националпопулизма на „Атака” и социалпопулизма с тенденция към радикализиране на ГЕРБ”, коментира още Лютфи Местан.