/ БГНЕС
Приети са трима души във ВМА, от които единият е гражданин на Германия, пребиваващ в момента в България, свързан с пътуване в Италия. Другите двама са български граждани. Това каза началникът на ВМА ген. Мутафчийски, предаде БГНЕС.

Данните към днешния ден: във ВМА – 30 проби, завършени са изследванията – всички са отрицателни. 39 проби в Националната лаборатория, от които 30 са отрицателни, другите са в процес все още на изследване.

Все още няма положителна проба за коронавирус у нас (ВИДЕО)


В рамките на днешния ден в светлината на разпространение на COVID-19 по света, МВнР направило корекции на индекса на риска за пътуване до две дестинации. „Едната държава е Република Корея или Южна Корея, където индексът на риска беше повишен от ниво 2 на ниво 3. Ниво 3 гласи: повишено ниво на риск, препоръка да не се пътува в определени райони на страната, освен при крайна необходимост”, каза началникът на „Управление на кризи” в Министерството на външните работи Бойко Христов. Втората държава, за която са направили днес корекция е Иран. „Нивото беше повишено на степен 4-та от 5-степенната скала на България. И то гласи: предупреждение за преустановяване на пътуванията в цялата страна, освен при крайна необходимост”, каза той.
БГНЕС