/ Георги Димитров
Слави Трифонов представи кандидатите за кметове от Има такъв народ за големите градове. Партията има общо над 150 кандидата, стана ясно от изявление на Трифонов, разпространено във Фейсбук.

Кандидат-кметът за София на ИТН е Ивайло Вълчев. Ето и останалите кандидати:

За Пловдив кандидат за кмет е Станислав Балабанов – завършил е „Българска филология“ и „Журналистика“, в момента също депутат от групата на ИТН. 

Кандидатът за кмет на Разград е Мария Господинова - магистър по „Политология и дипломация“ и по „Национална сигурност“. 

За кмет на Пазарджик, кандидатът на ИТН е Тинко Василев, който работи като адвокат от 14 години, специалист по гражданско право, съобщи Слави Трифонов. 

За кмет на Благоевград кандидатът е Станислав Богдански, който е с две висши образования - „Публична администрация“ и „Национална сигурност“. Работи в сферата на застраховането и е част от парламентарната група на ИТН. 

Кандидатът за кмет на Ямбол е Милко Димитров - магистър по „Право“ и магистър по „Социология“. Има административен опит в сферата на социалните услуги в община Ямбол. 

За Плевен се издига кандидатурата на театралния режисьор Димо Дешев, поставил повече от 80 спектакъла за 40 години работа. Владее и превежда от няколко езика. 

За град Видин кандидатът на ИТН е Милен Милчев - магистър по „Търговия и финанси“, дългогодишен национален състезател и Балкански шампион по самбо, собственик на земеделски бизнес. 

Ивайло Костадинов е кандидатът за кмет на Варна. Той има четири висши образования, едното от които е „Мениджмънт на водния транспорт“. Развива собствен бизнес. 

За Стара Загора кандидатът е Тихомир Тенев - висшист инженер с дългогодишен опит в енергетиката в една от електроцентралите в комплекс „Марица - Изток“. 

Момчил Иванов е кандидатът на ИТН за кмет на Велико Търново. Той е адвокат, магистър по история, доктор по гражданско и семейно право. 

Кандидатът за кмет на Враца е Цветан Борисов - бакалавър по „Счетоводство и контрол“ и магистър по „Стопанско управление“. 

Тодор Иванов е кандидатът на ИТН за кмет на Бургас. Той е с две висши образования – „Машинен инженер“ и „Индустриален мениджмънт“. Бил е административен мениджър и управител 17 години на архитектурно дружество. Бил е заместник областен управител на Бургас от квотата на ИТН. 

За кмет на Търговище ИТН предлага Васил Иванов - експерт в областта на туризма. Бил е футболист, в момента се занимава с бизнес. 

Анатоли Станев е кандидатът за кмет на Русе – юрист и адвокат. Бил е член на Софийската адвокатска колегия, бил е директор на Регионалната инспекция по околна среда и водите в Русе. 

Иван Иванов е кандидат за кмет на Хасково, той е собственик на фирма за таксиметрови услуги в града.  

За кмет на Перник ИТН предлага Петър Костадинов - машинен инженер с управленски опит в общински предприятия. 
БНТ, Таня Тодорова/БТА