/ ThinkStock/Getty Images
Теч от газови цистерни в композицията на товарен влак е бил установен тази сутрин гарата край поповското село Славяново. Ж.п. спирката е възлова и от години се проверяват всички преминаващи влакове, разказа за Дарик кметът на селото Васил Стоилов.

Малко преди 8 ч. тази сутрин ревизорът на вагоните първо усетил миризмата на газ пропан бутан, а после е установил и теча по образувалите се от конденза водни капки. Оказало се че изпуска кранът на цистерната, по която нямало пробойна.

Извиканите на място служители на полицията, пожарната и на Гражданска защита отцепили района, както и е било спряно движението на влакове и на коли по успоредния на жп линията път Попово-Антоново.

Проверката на специалистите и отстраняването на проблема отнели около 40-50 минути, след което ситуацията се нормализира, разказа Васил Стоилов.

Секретарят на община Попово Владимир Иванов е информирал фирмата собственик на влаковата композиция, която пътувала от Белослав към Костенец. “Течът е овладян, няма регистрирано обгазяване и замърсяване на района. Населението е успокоено, няма напрежение”, каза още Владимир Иванов.