Съдът осъди Павел Чернев да плати 1000 лв.
Съдът осъди Павел Чернев да плати 1000 лв. / netinfo
Софийският градски съд /СГС/ призна за виновен депутата Павел Чернев за това, че на 7 февруари миналата година около 20.30 ч. пред телевизия СКАТ е причинил лека телесна повреда на Ивайло Дачов.

В решението си съдът е записал, че Чернев е удрял с ръце и крака Дачов в главата и тялото, и му е причинил редица контузии.

Според съда, Чернев е невинен за повдигнатото обвинение, че е причинил лека телесна повреда на Дачов, който бил ръководител на отдел "Пропаганда" в Българския национален съюз, както и деянието за извършените хулигански подбуди.

Днешното решение на съда може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд /САС/.

След като чу присъдата си, Чернев заяви, че ще обжалва, но допълни, че случаят е изцяло политически. Факторът, който прави това, е политическото статукво и това е група от хора, която управлява и не желае да промени нищо, коментира той.

"Аз трябваше да съм мишена на обществения шум, създаден при влизането на национализма в реалната политика", добави Чернев. Той допълни, че ако лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров се разграничи от Слави Бинев, може и да се върне в партията.