Съдът оправда подсъдимите по едно от делата за Софийски имоти
Съдът оправда подсъдимите по едно от делата за Софийски имоти / БГНЕС, архив

Софийският градски съд оправда всички десетима подсъдими по едно от делата "Софийски имоти". Сред тях е и бившият шеф на дружеството Тошко Добрев.

Обвинението е за безстопанственост и сключване на неизгодни договори.

Добрев вече има две първоинстанционни присъди от по четири години затвор за сходни обвинения, произнесени в началото на годината. Срещу него текат и още няколко процеса, които са в съдебна фаза.

След като чу присъдата, Добрев коментира, че всички дела срещу него са форма на репресия и нямат нищо общо с правото.

"Един път стомна за вода, втори път, третият път се счупи на прокуратурата стомната и нещата започват да придобиват нормалния си характер. Тези дела са скалъпени и нямат нищо общо с правото. Ако някой си направи труда да види мотивите по първата присъда, ще разбере, че още тогава е трябвало да бъда оправдан. Едно и също е обвинението навсякъде, че аз съм се съгласил с оценки на лицензиран оценител, а членовете на борда не са инициирали заседание на борда, с което да проконтролират мен", заяви Тошко Добрев.

В сряда прокуратурата настоя за над 7 години затвор за Добрев. Останалите подсъдими, членове на борда на директорите на дружеството, имат оправдателни присъди и по другите заведени дела.

Присъдата може да бъде протестирана пред Софийския апелативен съд.