Станишев: „Нашата полиция” е своебразен химн за управлението на ГЕРБ
Станишев: „Нашата полиция” е своебразен химн за управлението на ГЕРБ / снимка: Sofia Photo Agency

За една година управление на ГЕРБ няма обществен сектор с положителна промяна за хората, това е оценката на БСП за свършеното от управляващата партия една година след изборите. Обяви я лидерът на социалистите Сергей Станишев. За него песента на МВР "Нашата полиция" е всъщност своебразен химн за управлението на ГЕРБ в стил ранен соцреализъм:

"Добрата новина е, че отмина една година от управлението на ГЕРБ. Лошата новина е, че остават още три години, съобразно Конституцията. Друг е въпросът дали ще се реализира пълният мандат на ГЕРБ при тези икономически и социални тенденции, които виждаме и при политиката, която се провежда. Вчера беше дадена изключителна положителна самооценка на резултатите от управлението - 5, с тенденция към отличен, в резултат на днешните разговори може би. Истината е, че една година е достатъчно време, за да се видят резултатите от конкретното управление. Резултатите са негативни. Те са негативни за повечето български граждани, които носят на гърба си все повече тежести от икономическата и социалната криза и по точно от погрешната и неадекватна политика, която провежда правителството в икономически, социален план и в областта на здравеопазването. Няма сектор, където да е настъпила положителна промяна за хората".

Експремиерът Сергей Станишев призова за яснота по българската позиция за АЕЦ "Белене", "Южен поток" и "Бургас-Александруполис" след днешните срещи с представителите на руската страна, макар досега по думите му през седмица да се сменя радикално позицията на страната ни. Станишев изрази надежда българското правителство да успее да договори с Русия по-добри цени на природния газ и сега, но най-вече от януари 2012 г.