Станишев: Борисов и Цветанов нямат право да искат този вот на недоверие
Станишев: Борисов и Цветанов нямат право да искат този вот на недоверие / netinfo
Станишев: Борисов и Цветанов нямат право да искат вот на недоверие за сигурността
70277
Станишев: Борисов и Цветанов нямат право да искат вот на недоверие за сигурността
  • Станишев: Борисов и Цветанов нямат право да искат вот на недоверие за сигурността

Председателят на БСП Сергей Станишев за пореден път обвини опозицията, че няма право да иска вот на недоверие точно по тема сигурност.

Той обясни, че не е подкрепил вота на недоверие поради две причини. Първата е морална.

"Няма как и няма право идеологът и организаторът на репресивната полицейска държавата, каквато беше изграждана и реализирана през последните четири години, да внася такъв вот. Твърде пресни са спомените в цялото общество за безпочвените обвинения, за показните акции, за произнасянето на присъди и от трибуната на НС, и в публичното пространство", каза Станишев.

По думите му споменът е пресен не само у нас, но и в Европа за опита за подчиняване на съдебната система на една политическа партия.

"Твърде пресни са спомените за газенето и рекетирането на бизнеса, за обявяването за злодей на всеки, който дръзне да се противопостави на властта на Борисов и Цветанов". Те нямат моралното право да внасят вот на недоверие на тази тема, категоричен е Станишев, "защото именно сферата сигурност, в която се смяташе, че са най-силни, се оказа най-големият провал на партия ГЕРБ и най-голямото разочарование на за българите".

Второто основание да не подкрепи вота Станишев намира в свършеното от министър-председателя Пламен Орешарски и вицепримиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.