СО нямала представител на заседанието на Кризисния щаб за боклука
СО нямала представител на заседанието на Кризисния щаб за боклука / БГНЕС

Без представител на Столичната община тази вечер премина първото заседание на Кризисния щаб, който бе сформиран от правителството за справяне с проблема с боклука в София.

 

Според предварителните договорки представител на общината трябваше да е заместник-кметът по екология Мария Бояджийска. Ръководителят на кризисния щаб и областен управител на София-град Тодор Модев обаче съобщи, че Бойко Борисов не е изпратил свой представител на заседанието. Оправданието тя да не присъства на първото заседание е, че общината не е получила заповедта на премиера Сергей Станишев за сформиране на кризисния щаб.

 

От МС заявиха, че заповедта е изпратена днес по куриер и е приета в 15:50 часа от служител на общината на име Читова. По думите на Модев, заради това, че няма представител на Столична община, не може да бъде постигнат синхрон в действията на двете институции и Кризисният щаб не може да започне работа без решенията да се съгласуват с общината.

 

Все пак присъствалите на заседанието членове на щаб са се обединили около мнението, че на този етап първостепенна задача ще е почистването на районите около православните храмове, с оглед настъпващите християнски празници.