Кубрат Пулев смаза Фюри и чака Антъни Джошуа
99450
Кубрат Пулев смаза Фюри и чака Антъни Джошуа
  • Кубрат Пулев смаза Фюри и чака Антъни Джошуа
Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев се завърна по най-убедителния възможен начин на ринга. След година и половина отсъствие заради контузия, той съсипа Хюи Фюри с единодушно съдийско решение. 
 

БГНЕС


Така българинът спечели претендентския мач във версия IBF на световния бокс и заслужи правото да е задължителен опонент на световния шампион Антъни Джошуа. Но кога ще е мачът помежду им, тепърва ще се решава.

Пулев - Фюри от друга гледна точка в GONG.BG (СНИМКИ)
 

БГНЕС


Мачът в София започна равностойно, като в самото начало британецът действаше бързо и акуратно. Но Пулев вдигна оборотите, а в края на втория рунд сцепи веждата на съперника, отвори му сериозна аркада и затрудни представянето му до края на мача. 
 

БГНЕС


Кубарт Пулев отвори аркада на Хюи Фюри във втория рунд. Заради раната се наложи играта да бъде временно спряна. В същия момент камерите уловиха емоционалните реакции на половинката на Кобрата - Андреа, която наблюдава срещата от първия ред.
 

БГНЕС


Вижте в Gong.bg: Тайсън Фюри утешава братовчед си след боя от Кобрата (СНИМКИ)

Изненадващо обаче Фюри започна по-силно в третия рунд, като това беше и най-силната част в неговото представяне. Постепенно обаче отново Кубрат Пулев наложи надмощието си и водеше боя с представянето си. 
 
Най-критичният момент за българинът беше в 8-ия рунд. Тогава Фюри му нанесе тежка серия в главата, която разклати сериозно Пулев и той беше на крачка от нокдауна. Постепенно се съвзе, преодоля тежкия момент и на свой ред се втурна в сериозни атаки.

Тервел Пулев е европейски шампион с брутален нокаут

Преодоляването на този преломен момент се оказа и решаващ в мача. След него Кобрата яростно наложи надмощие, натика Фюри между въжетата, а в края на мача британецът просто беше фигурант и инкасираше удар след удар. Единствено гонгът го спаси и от нокаут.
 

БГНЕС


В крайна сметка мачът завърши след пълните си 12 рунда. След края му съдията вдигна високо ръката на победител на Кубрат Пулев.

Хюи Фюри пожела на Пулев успех срещу Антъни Джошуа.
Британецът добави, че се надява да се срещнат отново с Кубрат на ринга, но този път в спор за световната титла и изрази прекрасните си впечатления от България и гала вечерта в София.
 

gong.bg