Скандален случай в манастир край София
Скандален случай в манастир край София / netinfo
Скандален случай в манастир край София
19220
Скандален случай в манастир край София
  • Скандален случай в манастир край София

Игуменът на Разбоишкия манастир отец Иван получил индиректно предложение да вземе 60 000 лева и джип, което той тълкува като опит да бъде купен от представител на т.нар. алтернативен синод, който преди него стопанисвал обителта, отец Георги. Това стана по Великден, разказа пред Дарик отец Иван.

 

Офертата била отправена чрез баба от съседното село, където има още един манастир, който свещеникът стопанисва. На следващия ден отец Георги дошъл в обителта, поискал си пушката и станал скандал. Седмица по-късно, в петък, гаровата спирка срещу портите на манастира осъмнала със странен надпис, който свещеникът смята за насочен към него. Днес в обителта дошла полиция и взела пушката.

 

Началникът на полицият в Годеч Бойко Виденов съобщи за Дарик, че се прави проверка по случая. Ще бъде потърсен отец Георги, за да се установи дали отец Иван е бил заплашван. Той обеща, че по-често ще минава патрул край обителта. Разбошикият манастир е на 70 км от София и до него се стига по черен път. Свещеникът живее сам, най-близкото населено място е на 3 км.

 

Повече по темата чуйте в прикачения файл