„Синьо единство” обсъжда евровота на първата си конференция
„Синьо единство” обсъжда евровота на първата си конференция / netinfo

Националното представителство на „Синьо единство” ще решава как формацията ще се яви на предстоящия евровот по време на първата си Национална конференция. Форумът се провежда в столицата, регистрирани са 127 делегати. Една от задачите на участниците е да изберат ново ръководство и председател, както и политически документи.

Най-важно е да се запази през тази година идеята за нова и модерна десница, така че, ако това минава през самостоятелно явяване на евроизборите, ние ще го направим, заяви председателят Христо Панчугов.

Според Надежда Нейнски преговори за евровота могат да се водят само с традиционно десните партии. За това обаче било нужно да бъде даден мандат - въпрос, който ще обсъждат делегатите на днешната конференция. Нейнски изключи ГЕРБ.

По думите й, това, към което „Синьо единство” се стреми, е да бъдат убедени традиционните десни партии, че пътят минава през единство. Ще се търсят разговори и възможности това да се случи, отбеляза тя.

Според нея в основата на възможно разцепление вляво стои проектът „Белене”, който, по думите й е един от най-корупционните от периода на прехода. Надежда Нейнски очаква евроизборите да се превърнат в битка за преразпределение на интереси. Виждаме опит енергийните лобита да се преразпределят в почти всички партии и структури в страната, обясни тя.