Сини предлагат Ева Борисова за кандидат-кмет в София
Сини предлагат Ева Борисова за кандидат-кмет в София / снимка: Sofia Photo Agency
Сини предлагат Ева Борисова за кандидат-кмет в София
22262
Сини предлагат Ева Борисова за кандидат-кмет в София
  • Сини предлагат Ева Борисова за кандидат-кмет в София

Не е изключено СДС да има свой кандидат за кмет на София, обяви лидерът на партията Мартин Димитров с уговорката, че последното решение е в ръцете на столичната организация на партията. В събота от ДСБ-София обявиха, че ще подкрепят кандидатурата на ГЕРБ за поста и тази седмица ще се подпише споразумение за това, в което ще участва и СДС.

Ето какво обясни Димитров след заседание на Националния съвет на партията:
 
Днес попитах нашата софийска организация  дали има готовност за работа в София, дали имат готов кандидат, който да издигнат или са взели решение за общи действия с ГЕРБ. Те казаха, че нямат още окончателно решение. Това решение предстои да бъде взето в следващата не повече от седмица, надявам се, и тогава ще имам повече яснота. Казаха, че има преговори, които се провеждат в момента с ГЕРБ и ДСБ и че тези преговори не са завършили. Това, което беше предоставена като информация от колегите от София е, че има вариант на споразумение, но има спорни текстове по него. Докато не бъдат изчистени, няма да се премине към неговото подписване. В момента има наистина неяснота. Не е изключен вариантът да имаме собствен кандидат в София, по думите на колегите от София. Така че нека да не предрешаваме нещата. През следващата седмица ще имаме окончателен отговор по този въпрос. 

От организацията на СДС в столичния район „Лозенец" обмислят да издигнат кандидатурата на Ева Борисова за кмет на София, научи Дарик. Окончателното си решение ще вземат до края на седмицата, а областният съвет на сините ще се събере следващата седмица, за да вземе своето последно становище.

Според членове на Националния съвет  лидерът на партията Мартин Димитров е в основата на опита да се внуши, че се търси алтернативна кандидатура на тази на Йорданка Фандъкова. Тъй като е в конфликт със столичната организация, Димитров не бил склонен нейн човек да заеме заместник-кметско място, за каквото сините в столицата се били разбрали с ГЕРБ да е от техните среди.

Неофициално се твърди, че СДС и ДСБ договарят срещу подкрепата за кандидата на ГЕРБ две заместник-кметски места - по едно за всяка от двете партии. Засега от столичната организация смятат, че е по-вероятно да подкрепят Йорданка Фандъкова.

Ева Борисова е председател на асоциация „Родители" и съветник в партията по въпросите на семейството и децата.