Сидеров иска референдум да реши дали „Атака” да бъде закрита
Сидеров иска референдум да реши дали „Атака” да бъде закрита / снимка: Sofia Photo Agency
Сидеров иска референдум да реши дали "Атака" да бъде закрита
41822
Сидеров иска референдум да реши дали "Атака" да бъде закрита
  • Сидеров иска референдум да реши дали "Атака" да бъде закрита

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска чрез референдум да се реши дали партията му да бъде забранена, както настояват от ДПС. Той и други активисти на партията разлепиха плакати в центъра на столицата срещу искането "Атака" да бъде забранена.

"Има предложение на ДПС и изразено намерение на градския прокурор Никола Кокинов "Атака" да бъде забранена. Ние се обръщаме към българите, всички тези, които ни подкрепят, и всички граждани на България дали намират основание "Атака" да бъде забранена. Да чуем какво мислят хората, защото тези дни чухме какво мислят няколко човека - 5-6 до 10", коментира Сидеров.

Волен Сидеров уточни, че в следващия петък няма да има митинг на "Атака" пред джамията "Баня Башъ", каквито информации се появиха.

С кървави сблъсъци беше белязан протестът на активисти от "Атака" срещу високоговорителите на софийската джамия на 20 май. Привържениците на Волен Сидеров влязоха в сблъсък с мюсюлмани, които бяха дошли за редовната си петъчна молитва. Протестът ескалира в побой, а седем души пострадаха.