/ ThinkStock/Getty Images
Жълт код за снеговалежи е в сила за шест области в Северна България
И през следващото денонощие ще се задържи облачно. В Западна България валежите ще спират и облачността временно ще намалее.
 
В сутрешните часове и през деня слаби валежи от сняг ще има в централните райони на Дунавската равнина, а слаб дъжд на много места в Централна Южна и Източна България. Вятърът постепенно ще се ориентира от север, в Източна България - от североизток и ще е слаб до умерен. Минималните температури ще са от минус 5 до 0 градуса, в Югоизточна България до 5 градуса. Максималните температури ще са между 0 и 5 градуса, по морския бряг до 10 градуса.
 

НИМХ


Жълт код за снеговалежи е в сила за шест области на страната за 17 декември, сочи справка на сайта на НИМХ. Предупреждението важи за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище и Разград. В тези райони се очакват снеговалежи и образуване на нова снежна покривка с дебелина до 10 см.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за месеца.
 

времето зима жена сняг
ThinkStock/Getty Images


В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, в масивите от Източна България - от дъжд. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще достигне до около 3 градуса, на 2000 м - около минус 3 градуса.

По Черноморието ще е облачно със слаби валежи от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 10 и 12 градуса. Температурата на морската вода е около 9 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg