СДС-София иска проверка за Софияленд
СДС-София иска проверка за Софияленд / netinfo

Утре Столичната организация на СДС ще внесе в прокуратурата искане да бъде проверена цялата сделка за създаването на „Софияленд”. Това съобщи председателят на СДС-София Борислав Бориславов.

Той заяви, че сините общински съветници няма да допуснат да бъде сменено предназначението на терена, на който е изграден увеселителния парк и няма да допуснат там да се строят офиси или жилищни сгради. Бориславов уточни, че СДС ще иска от прокуратурата да провери параметрите на договора за изграждане на увеселителния парк и уточни, че до този момент не е ясно дали в този договор е заложена промяна на предназначението.

Притеснени сме от това, което се появи в медиите, че ще се иска смяна на предназначението на този терен, коментира пред Дарик Борислав Бориславов. Според него възникват съмнения, че може би се прави опит за сделка зад гърба на столичани. Едно е да се поиска откъсване на част от парка за детски атракцион, друго е да се поиска за офис-сгради или жилищни сгради, каза Бориславов. Който добави, че за общинските съветници от СДС не е важно кой е собственик на парка, а този парк да съществува.

Нямаме достъп до всички документи, затова искаме от прокуратурата да се запознае дали всичко е законосъобразно - дали са били представени реални бизнес-планове и дали е била представена коректна информация пред колегите от предишните мандати на СОС, които са взели решението за отделянето на тази територия от парка, каза още Борислав Бориславов.