слънце дъжд прогноза за времето
слънце дъжд прогноза за времето / iStock/Getty Images
Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).     

Ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с купеста облачност. На места главно в Югозападна и Североизточна България ще превали дъжд. Ще продължи да духа северозападен вятър и ще е до умерен; привечер ще отслабне, а в Източна България ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София около 24°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове, и на места главно по северното крайбрежие ще превали дъжд. Вятърът ще е до умерен, преди обяд от север, след пладне ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 20° и 25°. Температурата на морската вода е между 14° и 18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по значителна в следобедните часове, и на места в масивите от Югозападна България, както и в източните райони на Стара планина ще превали дъжд. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра около 10°.

През следващите два дни в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. В часовете около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Западна България, а във вторник и в североизточните райони ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, ще се ориентира от изток-североизток. Минималните температури ще са между 11° и 16°, а максималните - между 24° и 29°, по-ниски във вторник в Североизточна България. (НИМХ)