С факелно шествие почетоха паметта на убитата Вероника
С факелно шествие почетоха паметта на убитата Вероника / снимка: Dariknews.bg, Велико Търново

С факелно шествие студенти и преподаватели от Великотърновския университет почетоха паметта на убитата студентка Вероника Здравкова в навечерието на 40-тия ден от нейната кончина.

Представители на академичната общност, на Студентския съвет и граждани се събраха пред паметника на Светите братя Кирил и Методий в двора на ВУЗ-а, където беше отслужен молебен за здравето на всички студенти от ВТУ.

Убиецът на Вероника към журналисти: "Приличам ли ви на убиец?"

Със запалени факли и свещи шествието премина покрай паметника на Асеневци и завърши при паметник "Майка България" в центъра на града. Там беше отслужена заупокойна молитва за успокоение на душата на Вероника Здравкова и на всички, станали жертва на тежки криминални престъпления.

Около стотина участници се присъединиха към факелното шествие. Сред тях бе и ректорът на ВТУ проф. Пламен Легкоступ.

"Участвам в организираното от студентите шествие на първо място, защото съм баща, на второ място съм ректор и ги приемам като мои деца и не на последно място, защото не ми е безразлично бъдещето на нашите млади хора", каза проф. Легкоступ. Студентите приеха декларация, която ще изпратят до централната и местна власт, с искания за повече сигурност, ефективна борба с престъпността, решително и справедливо правораздаване.

Експерт: Илиян Здравков има чертите на сериен убиец

23-годишната Вероника Здравкова бе убита на 28 февруари край жп гарата в старата столица. Обвиняем за тежкото криминално престъпление е 39-годишният Илиян Здравков от Полски Тръмбеш, криминално проявен и многократно осъждан.

С факелно шествие почетоха паметта на убитата Вероника
netinfo

Други новини от Велико Търново