РЗС прикани Станишев да се откаже от депутатския си имунитет
РЗС прикани Станишев да се откаже от депутатския си имунитет / cнимка: Sofia Photo Agency
РЗС прикани Станишев да се откаже от депутатския си имунитет
22857
РЗС прикани Станишев да се откаже от депутатския си имунитет
  • РЗС прикани Станишев да се откаже от депутатския си имунитет

Председателят на БСП Сергей Станишев няма да се възползва от депутатския си имунитет по повод изнесения доклад на ДАНС. Това съобщиха от пресцентъра на партията. По-рано през деня „Ред, законност и справедливост" призова бившия премиер доброволно да се откаже от имунитета си докато следствените и правораздавателни органи работят по случая.

В разпространена от „Ред, законност и справедливост" декларация се казва, че Станишев е злоупотребявал грубо с власт и е използвал ДАНС за политически и лични цели. От партията обвиняват бившия премиер в нерегламентирано лобиране и  търговия с влияние и натиск чрез съветниците си върху икономически групировки, за да отстъпят територия на бизнес кръговете около него.

В тази връзка „Ред, законност и справедливост" призоваха бившия премиер доброволно да се откаже от имунитета си, докато бъде изяснен случаят с изнесения доклад на агенцията.

По-късно през деня от пресцентъра на БСП разпространиха съобщение, че при поискване от прокуратурата, Станишев ще се откаже от имунитета си, воден от желанието за истинска проверка по случая. Бившият премиер декларира готовност за пълно съдействие за бързо изясняване на истината около доклада на ДАНС.