Роднините на медиците чакат на летище София
Роднините на медиците чакат на летище София / netinfo
Повече от два часа пред правителствения ВИП на летище София чакат роднини на част от българските медици, осъдени в Либия,български и чуждестранни журналисти. Тук е дъщерята на Валя Червеняшка - Гергана, снахата на Валентина Сирополу - Цветанка, синът й и съпругът й, майката на Кристияна Вълчева, както и синът на Снежана - Ивайло.
Всички роднини са научили, че близките им трябва да пристигнат от медиите, те не са били уведомени официално.

На летището в София все още няма и никакви официални лица. Очакванията са те да пристигнат веднага след като самолетът от Триполи излети, което може да се случи във всеки един момент.

В София се очакват и еврокомисарят, отговарящ за външните отношения и добросъседството Бенита Фереро-Валднер, която до късно снощи водеше преговори в либийското външно министерство, както и съпругата на френския президент Никола Саркози - Сесилия.

Информациите за това дали самолетът, с който медиците ни се очаква да се завърнат у нас е излетял от Триполи, все още са противоречиви. Според едни информации самолетът вече лети, според други той все още се намира на летището в Триполи, като сестрите още не са качени на борда му и там е само д-р Здравко Георгиев.