Роднини убили 44-годишния мъж в Малък Чардак
Роднини убили 44-годишния мъж в Малък Чардак / снимка: Dariknews.bg, архив

Полицията е арестувала двама мъже за убийството на мъж от село Малък Чардак, община Съединение. Те са в ареста за 24 часа, обвинения срещу тях все още не са повдигнати, каза говорителят на Окръжната прокуратура Галина Андреева.

Задържаните за престъплението са родственици, допълни тя. По думите на кметицата на с. Малък Чардак Дафина Христова те са от пловдивското село Крумово.

Според първоначалните данни, около 23 часа снощи мъжете са причакали 44-годишния Рангел Терзийски пред къщата му в с. Малък Чардак. Заради стари дрязги между тях и жертвата е възникнал скандал. Нападателите са пребили Терзийски, а след това са го наръгали с нож.

Минути след престъплението тялото е намерено от съселяни на Терзийски на улицата пред къщата му. Те са подали сигнал на тел. 112 и на място са били изпратени полицаи от Районното управление на полицията /РУП/ в с. Труд и екип на Спешна помощ, каза говорителят на Областната дирекция на МВР в Пловдив Анелия Влахкинова. Медиците са констатирали смъртта на мъжа.

В Окръжната прокуратура в Пловдив е образувано досъдебно производство по случая.

По думите на кметицата на с. Малък Чардак Дафина Христова, Терзийски е бил "кротък и неконфликтен" мъж. Тя допълни, че преди време заподозрените в убийството му са искали да се заселят в Малък Чардак, но намеренията им не били посрещнати благосклонно от местните хора.

Източник: БТА