Разследват шефката на „Дезинфекционна станция” в Пловдив
Разследват шефката на „Дезинфекционна станция” в Пловдив / снимка: Sofia Photo Agency

Досъдебно производство срещу управителя на общинската фирма „Дезинфекционна станция” Деспина Гърова заради натравянето с мишемор на пет деца от Дома за сираци „Мария Луиза” образува Пловдивската районна прокуратура. Това съобщи за Дарик радио – Пловдив наблюдаващият прокурор Даниела Начева. Обвинението срещу Гърова е за това, че в качеството й на длъжностно лице съзнателно е допуснала неин подчинен, дезинфектор в същото дружество, да упражнява дейности без да притежава съответната правоспособност.

Два акта са съставили от РИОКОЗ на директорката на дома Даниела Кукева заради неправилно съхранение на хранителни продукти.

Директорката на „Дезинфекционна станция” също е с акт от РИОКОЗ, очаква се и още една санкция от общината, ако се потвърди информацията, че сирачетата са се натровили в действително с отрова за мишки.

Стана ясно, че при петте момчета от дома, на които миналия четвъртък са направени стомашни промивки, не е констатирано натравяне с миша отрова. В нито един от случаите няма синдром на отравяне с въпросната отрова, пише началникът на клиниката по детски генетични отравяния доц. Мирослава Бошева в официално писмо до заместник-кмета на Пловдив Георги Григоров.

Други новини от Пловдив