Рашидов и трупата на Музикалния театър се помириха
Рашидов и трупата на Музикалния театър се помириха / Министерство на културата

Само преди няколко месеца министърът на културата Вежди Рашидов и екипът на Музикалния театър бяха на нож заради избирането на Борис Панкин за директор на Оперетата. Макар че Панкин предпочете да си тръгне сам, а министър Рашидов го назначи за свой съветник, напрежението между двете институции сякаш остана. Потушено беше едва днес, когато скулпторът отиде при музикантите, за да си поговорят. В салона на Музикалния театър Рашидов влезе в компанията на заместника си Димитър Дерелиев и Красимира Филипова - шеф на дирекция "Изкуства и творческо поколение" в министерството.

Артистите от Оперетата са потърсили съдействие от министъра за новия си проект "Царицата на чардаша", съобщава пресцентърът на ведомството. Рашидов обещал на музикантите да им отпусне спешно 3000 лева, за да си купят четири нови микрофона за предстоящата премиера през май. "Щом с новата техника чуваемостта в залата ще стане по-хубава, няма проблеми, отпускаме ви парите", казал Рашидов.

И ако през януари екипът на Музикалния театър беше готов да го линчува заради Борис Панкин, то сега трупата на Оперетата била изпратила министъра с аплодисменти. А той от своя страна подчертал, че "смисълът на реформата в българския театър е салоните да са пълни, публиката да идва с желание на любимите си спектакли", защото в крайна сметка от това "ще спечелят самите актьори, тъй като доходите им ще нараснат".