Радан Кънев за новия проект: Едрият и медийният бизнес нямат място в политиката
Радан Кънев за новия проект: Едрият и медийният бизнес нямат място в политиката / снимка: БГНЕС, архив
Радан Кънев за новия проект: Едрият и медийният бизнес нямат място в политиката
91252
Радан Кънев за новия проект: Едрият и медийният бизнес нямат място в политиката
  • Радан Кънев за новия проект: Едрият и медийният бизнес нямат място в политиката

ДСБ няма да пречи на новия Реформаторски блок (РБ) да съставя правителство в рамките на този парламент, ако имат такова желание. Това коментира лидерът на партията Радан Кънев. По отношение на новия политически проект, който подготвя, Кънев посочи, че е провел четири работни срещи.

Лидерът на ДСБ обаче е категоричен, че бизнесменът Иво Пропокиев няма да участва в новата формация.

Ако досегашните партньори от Блока искат да управляват, ДСБ няма да им пречи, подчерта Радан Кънев: „В рамките на 43-ия парламент многократно сме подчертавали, че ДСБ няма да участва във властта и това решение не се променя. Ние няма да пречим, ако колегите от РБ 2 искат да получат мандата и да съставят правителство, редното е на който най-много му се управлява да получи мандата, това е логично. Ние няма да сме пречка пред такъв процес".

Радан Кънев: Няма да има нов проект на ДСБ, но партията е готова за нещо ново и чисто

Относно твърдения, че снощи на сбирка в Боровец се е обсъждал новият политически проект на Радан Кънев, в който участие са взели т. нар „агнешки главички", лидерът на ДСБ коментира. „Не съм бил в Боровец, не знам какво е имало там. Боровец е голям курорт, така че може да е имало много неща. На 17 ноември взех участие в четири работни срещи, посветени на изграждането на нов политически проект. Едрият бизнес и особено медийният бизнес нямат място в политиката. Те могат да бъдат партньори, но не следва да бъдат преки участници в политическия процес. Те нито имат желание, нито е редно да бъдат част от политически проект", подчерта Радан Кънев.