Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви пред Нова телевизия, че вижда в ГЕРБ "рефлекс да се самосвалят отново". Според него те не могат да се справят с ДПС.

"Смятам, че не могат да се справят с обвързаността си с ДПС и с проблема Пеевски, който става все по-голям. Този проблем на Бойко му идва в повече. На него много му се искаше да е с Радан и с Делян приятел едновременно. Това няма как да се случи. Докладът на ЕК му казва, че няма как да получава еврофондове и едновременно с това да помага да се крадат. Не може да насърчаваш ДПС и Делян Пеевски, да ги държиш близо до себе си и успоредно с това да получаваш еврофондове", заяви Кънев.

Радан Кънев: Реформаторите излъгаха избирателите, коалицията е изчерпана

По думите при последните събития в ДПС се вижда нещо много тревожно.

"Над Пеевски стои със сигурност Доган. Всички видяхме какво става в ДПС, всички смятахме, че Лютви Местан е някаква фигура. Оказа се, че на него не може да се разчита, защото той не държи писалката, не е негов подписа. Просто Доган се отметна и го изрита. В последните събития в ДПС обаче се вижда нещо много тревожно - в България този тип решения да се взимат в две други столици, в Анкара и Москва. И зад модела „Кой" да стоят чужди сили", поясни още Кънев.

Радан Кънев готви нов десен политически проект

Лидерът на ДСБ коментира и спекулациите, появили се за него.

"Относно подмятанията за сексуалната ми ориентация го очаквах. Когато няма за какво друго да се хванат, хората се хващат за това. Не предполагах обаче степента на атаката и гнусотията. Признавам, че това ме нарани", призна Радан Кънев.

Той отрече да е протеже на Иван Костов и заяви, че този сценарий е невъзможен.

Източник: Novanews.bg