Първанов иска правителството да се срещне очи в очи с избирателите
Първанов иска правителството да се срещне очи в очи с избирателите / снимки: DarikNews.bg, Виктор Кадири

„Искам правителството да се среща очи в очи с избирателите, за да получи реална оценка" - това заяви президентът Георги Първанов по време на представянето на книгата си „Отчетът на президента" в Пловдив.

„Много е лесно да прережеш лентичката пред 20 души от охраната и да се качиш на колата, след като си казал необходимите фрази на медиите", коментира Първанов. Пред около 1000 души в Седма палата на Панаира държавният глава обясни, че не е написал роман, а отчет. „Сега е време за равносметка и тъй като аз съм направил своята, сега искам вашата", каза още той пред събралото се множество.

По думите на Георги Първанов книгата, която е от около 200 страници, съдържа събития и факти от последните 10 години, както и вижданията му по различни социални и политически теми. В тази книга съм описал много малка част от политическата част от работата ми през тези години. Останалите неща са описани в над 1000 страници, качени на електронни носители и ще бъдат изпратени до всички партии и библиотеки в страната, категоричен бе държавният глава.

Най-големият раздел в книгата е свързан с визията на Първанов за социално ангажиран президент.

„Надявам се българите да изберат президент с характер и позиция, който да бъде балансьор между властите в страната", каза още той. Георги Първанов говори и за взаимоотношенията между управляващите институции, които според него в последните две години са силно изострени и са преминати всякакви граници.

Първанов иска правителството да се срещне очи в очи с избирателите
netinfo

Други новини от Пловдив