Пуснаха шофьора, убил две деца при гонка в Лесидрен
Пуснаха шофьора, убил две деца при гонка в Лесидрен / снимка: Dariknews.bg, архив

Състав на Ловешкия окръжен съд промени мярката за неотклонение на шофьора убиец на две деца от Лесидрен Филип Михайлов от постоянно задържане под стража на домашен арест.

На 11 август малко преди 19:00 ч. 28-годишният шофьор при нерегламентирано състезание с друг лек автомобил прегази с колата си 16-годишните Велислава Цанкова и Марино Цветанов. Петя Божкова - на 15 години, оцеля по чудо само със счупване на предмишница и подбедрица. Предвижданото от закона наказание за подобно престъпление е от три до десет години затвор.

Адвокатът му Владимир Маринов настояваше за по-лека мярка - подписка, но съдът уважи искането на прокуратурата с мотива, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Защитникът заяви, че ще обжалва определението пред Апелативен съд - Велико Търново.

Мярката на Михайлов бе променена, тъй като е изтекъл законовият двумесечен срок за постоянно задържане под стража в досъдебното производство. Филип е в ареста от 14 август т.г.

Прокурор Валентин Вълков помоли съдът да съобрази, че разследването е към своя край - остава да се изготви само автотехническата експертиза и да бъде разпитан един свидетел, и затова мярката за неотклонение на обвиняемия да не бъде най-леката, а домашен арест, за да не се окаже на по-следващ етап, че шофьорът убиец е извън пределите на страната, визирайки случая с Хюриет Сюлейманов, който преди година и половина отне три млади живота край Луковит.