Пуснаха под домашен арест англичанин, блудствал с две деца
Пуснаха под домашен арест англичанин, блудствал с две деца / снимка: DarikNews.bg, Велико Търново, архив

Великотърновският районен съд пусна под домашен арест англичанина Пол Ренъф, който бе задържан преди четири месеца в старата столица за блудство с две братчета. Мярката на 63-годишният британски гражданин се гледа за пореден път, като досега той беше оставен в ареста.

Ренъф бе задържан на 28 април в дома си във Велико Търново, заедно с едно от децата. Блудствените действия са извършвани периодично от една година в апартамента на мъжа в Асенова махала, със знанието на родителите на двете момченца. Семейството от ромски произход живее в павликенското село Стамболово. Родителите са безработни и социално слаби и получавали от англичанина пари, храна и други материални придобивки. В замяна двете момченца - на 11 и 12 години, ходели на гости в жилището на Ренъф.

Британецът живее във Велико Търново от две години и има статут на постоянно пребиваващ в България. Осъждан е за подобно престъпление в страната си, където има петгодишна ефективна присъда за сексуално нападение над дете, от която е излежал три години.

Новини от Велико Търново