Проверяват жалба на Анелия Цветкова срещу варненски бизнесмен
Проверяват жалба на Анелия Цветкова срещу варненски бизнесмен / cнимкa: Sofia Photo Agency

Бизнесменът Стефан Стефанов е бил задържан снощи за 24 часа в Първо районно полицейско управление, съобщи за Дарик Жени Жейнова от ОДП-Варна. Повод за това е подадена жалба от страна на бившия председател на Варненския административен съд Анелия Цветкова. Най-вероятно става въпрос за отправени заплахи за живота и сигурността на бившия магистрат и близките й. От полицията е съставен предупредителен протокол на задържания, след което той е бил освободен.

Изясняват се фактите по жалбата и съпричастността на Стефанов към тях. В случай на доказване ще бъдат предприети необходимите законови действия, коментира Жейнова.

Скандално известната варненска съдийка беше арестувана с подкуп от 10 000 лева след секретна операция на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) и Софийска градска прокуратура на 17 юли в заведение във Варна. По-късно съдът я пусна под гаранция с мотива, че доказателствата, събрани срещу нея, са противоречиви. В интервю синът на строителния предприемач Стефан Стефанов, който е предал откупа, Георги Стефанов, обясни, че е бил принуден от агенти на ДАНС да даде лъжливи показания по случая.