Протести срещу узаконяването на съжителството без брак
Протести срещу узаконяването на съжителството без брак / netinfo

Отпадане на фактическото съжителство и налагане на 5-годишен мораториум върху всяка поправка в Семейния кодекс, засягаща брака и семейството – това поискаха участниците в провелия се в столицата протест срещу приетия на първо четене в Народното събрание законопроект за Семеен кодекс.

Протестиращи от цялата страна казаха „Да” на семейството и се обявиха против узаконяването на многобройните съжителства, бума на разводите и легализирането на хомосексуалните бракове.

Заради липсващия отговор на правителството към петициите против новия Семеен кодекс, председателят на асоциация „Общество и ценности” Стоян Георгиев отново се обърна към отговорните институции: „Г-н президент, г-н министър-председател, ние настояваме за подобаващ писмен отговор. Псризоваваме всеки народен представител, гласувал в подкрепа на промените на първо четене, да преосмисли сериозно решението си, като отчете деструктивните последствия, които законопроектът ще окаже върху българките семейства и поколенията напред”.

Според защитниците на брака с промените в Семейния кодекс правителството отправя послание към българите, че бракът е излишен, а авторитетни изследвания доказват, че стабилният брак осигурява адекватно физическо и емоционално развитие на цялото семейство.