Протести имаше и днес в няколко града в страната. Протестиращи се събраха в София, Русе, Лом, Козлодуй, Варна, Шумен, Добрич и Смолян. Исканията отново бяха за оставка на кабинета и намаляване на цените на горивата.
 
Около 100 шофьори протестираха в Лом с колите си и блокираха за около час изходите от града. Шофьорите обясниха, че протестът не е само срещу високите цени на горивата, а основно срещу поскъпването на живота, бедността и корупцията в България. Около обяд протестиращите направиха шествие с автомобилите си по улици в Лом, като спираха пред бензиностанции на големи вериги и блокираха работата им за по няколко минути.

„Не на геноцида, да сменим системата“, призоваха на протест в Русе

протести в събота
БГНЕС

Протестиращи блокираха възлово кръгово кръстовище в централната част на Русе. Те разпънаха транспарант с надпис "Не на геноцида! Да сменим системата!". Недоволството им е срещу цените на горивата, на храната, застраховката "Гражданска отговорност", данъците, ниския стандарт на живот и мръсния въздух. Шествието премина по централен булевард, за да стигне до кръговото кръстовище. Протестиращите скандираха "Оставка", "Мафия", "Българи-юнаци".
 
Едно от най-многобройните шествия с автомобили беше в Козлодуй, където десетки граждани излязоха, за да изкажат недоволството си от високите цени на горивата и да искат понижаването им.
 
Протести имаше и във Варна, като в морската столица за кратко бяха блокирани централни булеварди.
 
Недоволство имаше и в Шумен, където също бяха блокирани части от града. Недоволни блокираха  бензиностанция, като зареждаха колите си и плащаха със стотинки.
 
В центъра на София пък имаше протест за смяна на управленския модел в страната, за свикване на Велико народно събрание, повече права за гражданите, както и независима съдебна система. Броят на протестиращите обаче не беше повече от 20 души.

20-ина души протестираха в София, искат референдум за промяна на системата

Майките замениха черните знамена със сиви шалове
 
протести в събота
БГНЕС


Майките на деца с увреждания и днес се събраха пред Министерския съвет в столицата. Този път обаче те обявиха, че това не е протест, а присъствие. Целта им е да напомнят на властта, че са готови до стоят под прозорците й, докато оставката на вицепремиера Валери Симеонов не бъде гласувана и в Народното събрание.
 
В Перник протестиращите изразиха недоволството си с автошествие по улиците на града. В социалните мрежи и регионални медии се появи информация за раздор сред неформалните лидери на протеста.
 
Протестно шествие днес имаше и в Добрич. На международния път за Румъния пък се събраха жители на Каварна, Балчик и Шабла.
 
В Смолян близо 100 коли направиха протестна колона, като бяха подкрепени и от граждани. По-рано кметът на града забрани автошествие по препоръка на пътното управление.