/ БГНЕС
Поради усложнената метеорологична обстановка на територията на област Силистра - снеговалеж, придружен с вятър, е преустановен пропускателният режим през граничния пункт, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция "Гранична полиция".
 
Националната метеорологична администрация на Румъния е въвела код "жълто" на територията на съседната област Калъраш, като прогнозира и за 29 ноември обилен снеговалеж и силен вятър.
 
Временно е преустановена дейността на фериботните платформи, обслужваща граничните пунктове Свищов - Зимнич и Никопол - Турну Мъгуреле. Фериботната платформа на ГКПП Оряхово ще пътува само в светлата част от денонощието, съобразено с метеорологичните условия. ГД "Гранична полиция" препоръчва на гражданите да използват алтернативни маршрути.

Истинска зима: Сняг, вятър и студ ни чакат следващите дни

сняг пътна обстановка
БГНЕС

Движението през прохода Превала е ограничено за МПС над 12 тона с ремаркета и полуремаркета, поради обилен снеговалеж. Съобщението е на агенция "Пътна инфраструктура".
 
Временно движението по път II-73 през Ришки проход в участъка Прилеп - Лозарево се осъществява в една лента, поради изтегляне на тежкотоварен автомобил, съобщи пресцентърът на АПИ.

Временно е ограничено движението в и двете посоки по път III-2904 Дуранкулак - Кардам за всички МПС-та, поради снегонавявания.
 
Временно се ограничено движението на МПС над 12 тона по път I-1 Ботевград - София в района на Бебреш - Врачеш, поради обилен снеговалеж. Необходимо е шофьорите да изчакат на място, съобщи пресцентърът на АПИ.

сняг пътна обстановка
БГНЕС