Прокурорска проверка на балирането предлага Борисов
Прокурорска проверка на балирането предлага Борисов / netinfo

Да се извърши проверка от прокуратурата на процеса по балиране на софийските отпадъци в периода 2005 – 2007 година. Това предложи кметът на София Бойко Борисов в следствие на питане на общински съветник за изразходваните средства за балиране.

Питането за средствата за балирането отправи общинският съветник от ДСБ Христо Ангеличин. Той твърди, че има надписани количества и че от хазната на общината са източени 10 милиона лева. Кметът Борисов отхвърли твърденията му, като подчерта, че бил „най-дисциплинираният кмет в страната и такова нарушение не би допуснал”.

Той предложи все пак прокурорска проверка, ако това ще удовлетвори Ангеличин. Последният отвърна, че иска да говори и да получи лични цифри от Борисов, което предизвика реплика от кмета, че от няколко години той искал да говори с лидера на ДСБ Иван Костов, но последният отказвал и се криел от среща.

В следобедните часове Общинският съвет ще дискутира как да се преструктурира търговските дружества с общинско участие. Сред предложенията са обединяване на консорциум на шест дружества – Столичната компания за градски транспорт, „Паркинги и гаражи”, „Автотранспорт”, „Електротранспорт”, „Метрополитен” и „Трамкар”, като в същото време те ще запазят юридическата си автономност.