Проектът на президента Първанов щял да разцепи левицата
Проектът на президента Първанов щял да разцепи левицата / снимка: БГНЕС, архив

Подкрепям проекта на президента Георги Първанов, защото той ще разцепи левицата, заяви пред плевенски медии кметът на града и съпредседател на Синята коалиция Найден Зеленогорски. Той прогнозира роене в левицата, което ще продължи 20 години.

Според Зеленогорски структурирането на нови проекти говори, че България вече е в предизборна кампания. "Аз лично като дясномислещ българин подкрепям проекта на Първанов, защото този проект ще разцепи левицата", каза още съпредседателят на Синята коалиция.

"Ние отдавна чакаме роенето в левицата и аз им предричам 20 години да минат, докато премине този болестен период", каза Найден Зеленогорски. По думите му, десницата в България е минала този период и вече е на оздравяване.

"Системата и лекарството Синя коалиция дадоха шанс на този болен човек да стъпи на крака, сигурен съм, че българската десница ще се върне с един изключително успешен резултат на президентските и на местните избори", допълни Зеленогорски.

На журналистически въпрос какво ще прави, ако издигнат кандидатурата му за президент, а в същото време плевенчани го пожелаят за кмет на града, Найден Зеленогорски отговори: "Ако продължа във вашия стил, ще отговоря, че съм много търсен".

"Уверявам ви, че много дълбоко ще разсъждавам по темата и ще мога в конкретна дискусия с моите съграждани да взема най-правилното решение", коментира още сегашният кмет на Плевен.

Други новини от Плевен